OdAdventuPoVianoce_final-13Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v čase Adventu a Vianoc. Je to jemný zákusok s vôňou škorice, jabĺk a orieškov. Je výnimočný tým, že neobsahuje pridaný tuk a vajíčka. Zabalený vo fólii vydrží aj 2-3 týždne, ale odporúčame upiecť hneď dva, je ozaj veľmi chutný.

Čo budeme potrebovať:

  • 450g jabĺk
  • 50g mandlí
  • 50g sušených hrozienok
  • 250g špaldovej celozrnnej múky
  • 50g cukru
  • 15g kakaového prášku
  • 5g škorice
  • Prášok do pečiva

Čas na prípravu: 90 minút

Postup:
Jablká olúpeme, pokrájame na malé kocky, zasypeme 50gr cukrom a necháme stáť 12 hodín.
Škoricu, kakao a prášok do pečiva zmiešame s múkou, hrozienkami a pridáme jablká.
Cesto vložíme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a pečieme 60min. pri teplote 175°C. Ak je cesto veľmi tuhé pridáme 3 lyžice jablkového džúsu, alebo pomarančovej šťavy.
Chlebík zabalený vo fólii vydrží dlhšie chutný. Ak chcete ušetriť 2gr tuku na porciu vynechajte mandle. Jedna porcia je cca 55gr