Zelené pšenotto s rybou

zelene_psenottoMožno je toto jedlo pomerne netradičnou kombináciou, ale spojenie týchto chutí dohromady je vynikajúce. Navyše je nutrične veľmi vyvážené a veľmi dobrý glykemický index nespôsobí výkyv hladinu cukru.

A tak budete v pohode, bez chúťok a zbytočného maškrtenia.

Pšeno – proso
… pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes. Čo je pomerne škoda, lebo je to veľmi chutná a výživná plodina. Dnes ho z našich jedálničkov vytlačila ryža.
Výživové vlastnosti pšena jednoznačne hovoria o tom, že jeho vplyv na naše zdravie je pozitívny. Môžu ho celiatici, je ľahko stráviteľné a obsahuje veľa železa. Pomáha preto aj ľuďom, ktorí trpia jeho nedostatkom. Jeho príprava je jednoduchá a chutí na slano aj sladko.

Čo budete potrebovať na 1 porciu:

  • 150g tresky
  • 10ml slnečnicového oleja
  • soľ, korenie
  • rozmarín
  • 50g pšena (prosa)
  • 80g hrášku
  • 100g čerstvého baby špenátu
  • 80g brokolice
  • čerstvá mäta a bazalka

Príprava:
Pšeno uvarte podľa návodu v osolenej vode. Brokolicu a hrášok uvarte na pare. Na panvici restuje uvarené pšeno spolu s baby špenátom, pridajte naparenú brokolicu s hráškom a nasekané čerstvé bylinky a podľa chuti osoľte.

Osolenú a okorenenú rybu vložte na rozohriaty olej a z oboch strán opečte.

Podávajte spolu so zeleným pšenottom.

Doba prípravy: 30 minút
Výživové hodnoty 468 kcal, Sacharidy: 46, Bielkoviny: 42, Tuky: 13

 

Mohlo by sa vám tiež páčiť:
nakyp_z_prosaSpaldove_orechove_lievance

Tento obsah bol zaradený v Recepty, Ryby a označkovaný ako , , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *