Banánové lievance s čučoriedkami.

BananoveLievanceCucoLievance sú veľmi obľúbené a sú vhodné na sladké raňajky. Dajú sa pripraviť aj bez použitia mlieka a chutia vynikajúco. Banán použitý v cestíčku dodá novú chuť tejto pochúťky a nahradí vajce. Výhodou je rýchla príprava a možnosť obmeny čerstvým sezónnym ovocím.

Budete potrebovať na 4 porcie (16kusov):

  • 150g zrelého banánu
  • 250ml ryžového alebo ovseného mlieka (my sme použili Alnatura)
  • 15g Bourbon vanilkového cukru
  • 100g špaldovej celozrnnej múky
  • 1 čajovú lyžičku prášku na pečenie bez fosfátov (dostanete ho v obchodoch so zdravou výživou alebo Alnatura v dm drogériách)
  • Štipku morskej soli do cestíčka
  • mletú škoricu – na posypanie
  • 125g čerstvých čučoriedok (z toho 80g do cesta)
  • 80g javorového sirupu (na poliatie)
  • 15g olivového oleja

Príprava:
Zrelý banán roztlačte vidličkou na kašu. Do ryžového, alebo ovseného mlieka pridajte štipku soli, roztlačený banán, vanilkový cukor, vymiešajte a postupne pridávajte múku, do ktorej ste zamiešali prášok do pečiva. Vypracujte hladké cestíčko, ktoré má byť hustejšie ako palacinkové. Na záver opatrne vmiešajte umyté a osušené čučoriedky. Na rozohriatej lievancovej panvici pečte lievance.

Podávajte s čerstvým ovocím a javorovým sirupom. Posypte mletou škoricou.

Doba prípravy: 25min
Výživové hodnoty: 265,5kcal, sacharidy 52,2g , bielkoviny 3,5g , tuky 4,9g

Mohlo by vás tiež zaujímať:

ovsene_keksiky-1energeticke_tycinky

Tento obsah bol zaradený v Raňajky, Recepty, Sladké jedlá, dezerty a označkovaný ako , . Zálohujte si trvalý odkaz.

2 odpovede na Banánové lievance s čučoriedkami.

  1. Tatiana Maruskova povedal:

    Dobry den,

    bola som na vysetreni intolerancie a mam zistenu intoleranciu na psenicu a tvrdu psenicu. Spalda je druh psenice?

    Za odpoved dakujem

    Tatiana

    • Dobrý deň Tatiana,
      Špalda je druh pšenice.
      Ak máte takúto senzitivitu, potom na konzumáciu sú vhodné raž, jačmeň, pohánka, proso, quinoa.
      Nájdete informácie aj v našom článku na blogu:
      http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=723 – v tomto článku nájdete informácie o tom, kde všade môžete nájsť pšenicu v potravinách.
      Pekný a úspešný deň Vám želáme.
      J&R

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *