Grepové želé s pistáciami.

DzemVianoceHlavná sezóna zavárania, kompótov, džemov, lekvárov z domácej úrody je za nami, ale to ešte neznamená, že si nemôžeme pripraviť chutné ovocné želé s nádychom exotiky.

My sme vyskúšali jeden z receptov, ktorý sme objavili v Rakúsku. Rozhodli sme sa pripraviť ho ako darčeky pre našich kamarátov, rodinu.

Jeho chuť je prekvapivá, svieža a pre nás možno menej typická. Horkastý nádych grapefruitov v kombinácii s chrumkavými pistáciami určite ocení nielen gurmán.

Spestrite si raňajky a natrite si touto špecialitkou dobrý ražný chlebík, alebo domácu voňavú vianočku.

Čo budete potrebovať na cca. štyri 250ml poháriky

  • 8 červených grapefruitov
  • 350g želírovacieho cukru 3:1
  • 40g pistácií
  • 50ml Campari

Postup:
DzemPostupZo 4 grapefruitov vytlačte šťavu (300ml). Zostávajúce 4 grapefruity ošúpte jednotlivé mesiačiky zbavte šupky – (filetujte). Šťavu pri čistení zachytávajte.
Pistácie prepláchnite, čím ich zbavíte soli a nechajte vysušiť. Potom nasekajte na menšie kúsky.
V 300ml grapefruitovej šťavy rozpustite 350g želírovacieho cukru na miernom ohni. Keď je cukor rozpustený, pridajte filety, pistácie a minimálne 5 minút povarte (podľa návodu na želírovacom cukre)
Odstavte z ohňa a na záver zamiešajte Campari.
Džem naplňte do predom pripravených nádob. Takýto džem vám vydrží 1-2 mesiace.

 Mohlo by vás tiež zaujímať:

TekvicovyDip1Pate_ci_pasticka

Tento obsah bol zaradený v Chuťovky, Nátierky, Ostatné, Recepty, Vianočné a označkovaný ako , , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *