BelepkovyMuffinRebarbora01

O rebarbore sme písali po sebe niekoľko receptov, článkov. Len včera sme otestovali a upiekli muffiny, ktoré by si mohli vychutnať aj ľudia s alergiou alebo intoleranciou na lepok, pšenicu, alebo inú múku, či takí, ktorí majú alergiu na mlieko alebo intoleranciu laktózy.

Povedzme si úprimne, Centrum výživy a pohybu, v ktorom sa zaoberáme nežiaducimi reakciami na potraviny nám takýchto klientov pribúda zo dňa na deň.

Ale veríme, že túto dobrôtku si viete vychutnať aj vtedy, ak Vám uvedené potraviny nespôsobujú ťažkosti a ste 😉 v pohode 🙂

Príprava muffinov, suroviny, to všetko je veľmi jednoduché. A doplniť ich môžete veľmi chutným rebarborovo-jahodovým ragú.

Čo budete potrebovať na 10 muffinov:

  • 100g jahôd
  • 120g mrkvy
  • 120g rebarbory
  • 120 mandľovej múky – najemno pomleté mandle
  • 2ks vajec (ak nemôžete slepačie, použite 10 kusov prepeličích)
  • 50g cukru – môžete použiť podľa ľubovôle 😀 – trstinový, kokosový, biely
  • 15g vanilkového cukru
  • 5-10g škorice na dochutenie

BelepkovyMuffinRebarbora02Postup:
Bielka oddeľte od žĺtkov a vyšľahajte tuhý sneh. Na jemno pomeľte mandle. Žĺtka vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridajte na jemno nastrúhanú mrkvu, mletú škoricu a na záver vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
Rebarboru ošúpte a nakrájajte na kúsky, jahody nakrájajte na štvrťky.
Cesto naplňte do polovice formičiek, pridajte rebarboru a jahody a doplňte vrstvou cesta.
Pečte 15 – 20 minút pri 180 C°.