BoliSmeVGeishaBare

V piatok a sobotu (15-16.5.2015) sme boli na festivale zdravia a životného štýlu Harmónia v Banskej Bystrici a poznáte to, po služobke únava z akcie a hlad sa dôrazne hlási. Čas od času si pripravíme sushi doma, je to veľmi chutné jedlo. (určite nájdete o chvíľku recept na domáce sushi aj na našom blogu)

Ale keď chýbajú sily, treba hľadať iné riešenie. Rozhodli sme sa navštíviť Geisha Sushi Bar na Hurbanovom námestí v Bratislave. Bola to taká „špiónska“ 🙂 návšteva, keďže sme mali v pláne napísať krátku recenziu na túto prevádzku.

A keďže sme boli zvedavé na služby a kvalitu jedla v reštaurácii, tak sme hodnotili od vchodu.  V nedeľu otvárajú o 13 hodine a keď sme prišli 10 minút po 13 hodine všetci boli pripravení na príchod hostí.

V tomto Geisha Sushi Bare sú 3-4 stolíky, 2 väčšie, 1 pre dve osoby a jeden taký typický, na sedenie na „zemi“ čiže pohodlných vankúšoch a koberčekoch. Menej miesta znamená pokojnejšie a tichšie prostredie. Čo nám po extrémne rušných dňoch na festivale veľmi vyhovovalo. Avšak vieme si tu predstaviť aj pracovné stretnutie, prípadne maličkú rodinnú oslavu, alebo posedenie.

Vystúpali sme po schodíkoch do komorného priestoru a za nami ihneď prišla veľmi milá servírka.

Ponúkla nám domácu limonádu a nechala nám čas na výber jedla.

Vybrali sme si jablkovú limonádu, ktorú nám pekne pripravili do džbániku a ľad sme dostali extra, podľa priania. Limonáda chutila výborne, ale predsa jedna drobnosť nebola na 100%. Pridané plátky ošúpaného pomaranču trochu menili chuť jablkového nápoja. Niekedy je menej viac 😉

Jarka si vybrala predjedlo, jarné rolky s omáčkou s arašidmi a bola to dobrá voľba. Čerstvé suroviny, pekne aranžované na tanieri a k tomu skvelá chuť. Renka má rada pikantné a tak si vybrala thajskú polievku Tom Kha Ebi. Jej chuť bola výborná. Krevety boli  skvele pripravené a aj keď bola pikantná dali sa vychutnať všetky chute. Veľmi sme si pochvaľovali to, že v jedlách boli použité čerstvé bylinky a zelenina. Dodali jedlu sviežu chuť a skvelé vône. A tak už začiatok nášho testovania jedál bol pre nás pekný zážitok.

Po predjedle sme si objednali Sushi set 3, ktorý pozostával z: Maki – maslovka/špargľa, Nigiri – losos, tuniak, Úhor, vaječná omeleta.

Všetko bolo krásne upravené, naaranžované  a z  čerstvých surovín. Ryby chutili skvostne a ryža bola výborne pripravená.

Veď … naše oči sa nasýtia ako prvé. Pozitívny dojem z pokrmu, ktorý je krásne servírovaný je veľmi dôležitý. Aj toto je rozdiel medzi take away, fast food-om a dobrým sushi v reštaurácii.

Veľmi milá servírka sa o nás starala rovnako, ako aj o ostatných hostí, ktorí prišlo neskôr.

K dobrému nedeľnému obedu neodmysliteľne patrí dezert. Naša voľba padla na typický japonský dezert Mozzi – guľky plnené fazuľovým krémom v opraženom sezame. S napätím sme očakávali čo nám naservírujú.

Dezert bol vkusne servírovaný, jemne dozdobený a chutil nám. Samozrejme nebolo to slovenské zemiakové cestíčko, ale aj toto nám chutilo a rovnako nás prekvapila skvelá chuť fazuľového krému.

Tento dezert bol trochu sýta, ale chutná a sladká bodka za nedeľným obedom.

A na záver: Sushi máme rady, vieme si pripraviť toto jedlo aj doma, ale po nedeľnej skúsenosti  vieme, že častejšie navštívime Geisha Sushi Bar a necháme sa hýčkať dobrým chutným jedlom a príjemnou obsluhou. Určite si to zaslúžime.

A to odporúčame aj vám, lebo vlastná skúsenosť je najlepšia.