ChliebBezLepku
Sme národ chlebíkový. Máme ho radi pri každej  príležitosti.  Je častou prílohou na raňajky, desiatu, k polievke, gulášu či údeninám.

Niekto ho obľubuje na sladko s medom či džemom, alebo so šunkou, syrom, paštičkou, k šalátu, mäsu … Jesť denne chlieb je silným návykom a aj tradíciou, ale môže nastať situácia, kedy nám lekár, alebo výživový kouč odporučí  z nejakého dôvodu vynechať chlebík.
Možno máme problém so pšenicou, droždím, lepkom, prípadne odborník zistí, že jeme chleba príliš veľa a naša  hmotnosť nie je v poriadku. Častokrát býva vysadenie chleba prvým krokom  k chudnutiu, avšak priznajme si, že väčšina z nás to dlho nevydrží.

Stravovanie sa bez chleba je pre nás často nepredstaviteľné. Keď tento krok navrhneme klientovi pri poradenstve je jeho prvou otázkou: A ČO BUDEM JESŤ ?
A túto otázku položí aj ten klient, ktorý predtým tvrdil, že veľa pečiva a chleba nepotrebuje 🙂

ChlebikProsoQuinoa-3Vzhľadom na našu prax, doteraz napísané publikácie a články  a pripravovaný druhý diel knihy  neustále hľadáme možnosti, ako nahradiť klasický chlebík iným riešením. Najlepšie v podobe a chuti chlebíka klasického. Nie každému chutia chleby z bezlepkových múk a aj ryžové pufované chlebíky nie sú vhodnou alternatívou. Možností už sme odhalili viacero, ale tento chlebík, ktorého recept vám dnes ponúkame je naozaj TOP. Inšpiráciu sme načerpali na jednom vynikajúcom blogu Denise Renée. Mierne sme upravili recept na naše podmienky a výsledok prekvapil svojou chuťou, konzistenciou aj nás. Je skrátka SKVELÝ.

Prvýkrát sme ho verejne prezentovali na trhoch v Starej Tržnici minulú sobotu (25.7.2015) kedy sme oslavovali naše druhé výročie blogu. A odozvy ľudí, ktorí ho ochutnali boli vynikajúce.

ChlebikProsoQuinoa-1Recept na tento skvelý, zdravý chlebík, hypoalergénny z bežne dostupných surovín nájdete už čoskoro v pokračovaní našej knihy: Aby strava neškodila, jedlo ako priateľ. 

Prvú časť si stále môžete zakúpiť na našej webovej stránke: http://mio.akosiuvaritzdravie.sk

Druhá časť vyjde v máji 2016 a v nej nájdete recept nielen na tento chlebík,  ale ďalších viac ako 50 receptov na zdravé jedlá bez alergénov. Sledujte nás.

Ak ale nemáte čas, priestor a možnosti na pečenie chlebíka, ponúkame Vám možnosť objednať si ho na www.jarkapecie.sk alebo kontaktovať Jarka pečie cez správu na facebooku, kde sa isto dohodnete na jeho upečení a doručení  – najlepšie každú sobotu v Starej tržnici na akcii TRH-PIAC-MARKT.

Chlebík vydrží v chlade aj 7 dní. Prípadne si ho po porciách môžete zamraziť a spotrebovať do 1 mesiaca. A ak si ho neviete pripraviť sami, ale radi by ste ho vyskúšali, tak potom sa ozvite Jarke na www.jarkapecie.sk