A je to tu opäť. Nový rok a s ním predsavzatia. Posledné dni sme čítali už všeličo. Niekto píše, že áno je to dobre, dať si ich a dodržať, niekto zase, že sa aj tak vo väčšine prípadov nedodržujú a len končíme rozčarovaní a s nízkym sebavedomím.
No a zase niekto napíše, že je to zbytočné, alebo že predsavzatie si treba dať kedykoľvek sme na to pripravení.

Kde sa skrýva pravda?

Myslíme, že sa skrýva len a len vo vás. Nový rok už sám o sebe zahŕňa slovo NOVÝ. Teda niečo, čo znamená začiatok, niečo novo začaté, zrodené, a aj preto vtedy oveľa ľahšie prijímame predsavzatia, rozhodnutia. A potom … po sviatkoch aj veľmi chceme, lebo nám chýba pár centimetrov do plesových šiat, alebo sa nám scvrkli rifle, či lyžiarske nohavice.

Je to tak, sme na seba viac „nahnevaní“, sme zo seba viac „nešťastní“, alebo sme sa na seba pozreli v zrkadle a skonštatovali: A DOSŤ! prípadne sme sa predsa len odvážili postaviť na váhu.

Nech už sú vaše dôvody akákoľvek, prvotné naštartovanie vydrží často iba pár dní. Najčastejšie tých pár voľných dní, ktoré do 6 januára máme. Ale potom príde pracovný, rodinný kolobeh a už to nie je také jednoduché ako sa nám zdalo a odhodlania ubúda. Sem tam príde stres a s ním emócie, emočné zajedanie, alebo prílišná pohodlnosť a ani do fitka sa nám už nechce, alebo na prechádzku, lebo je tam hrozná zima, sneh, ľad … Ale, to asi poznáte.

Rozhodnutie znamená robiť to, čo musí byť urobené aj vtedy, ak sa na to necítime.

Prečo je tomu tak? 

Je to veľmi jednoduché. Naša pôvodná motivácia, nie ja taká, ako na začiatku, po sviatkoch a pohode, už nemá takú silu, aby nás udržala v pohybe, aby nám umožnila lepšie sa stravovať, skôr ísť spať, relaxovať a pridať pohyb. Ako keby nám zrazu chýbal čas, chuť, nastavenie, možnosti, financie atď atď.

Skutočná príčina je však v motivácii a v tom, či je naša motivácia naozaj taká silná, aby sme prekonali všetky argumenty. Najmä argumenty typu:

  • keď nemám na to teraz ani minútu čas
  • som veľmi unavený/á
  • nestíham ani jesť
  • nemám čas nakúpiť si
  • nemám čas navariť
  • mám príliš veľa iných dôležitejších vecí
  • necítim sa na to
  • je hrozne zlé počasie, zima
  • atď … pokojne si dosaďte svoje dôvody

Všetko toto sú isto dôvody na to, prečo nám to nejde, prečo sa to nedá a prečo je to také ťažké.

Je to však o tom, urobiť zmenu. Všetci predsa vieme, že bez zmeny sa nedá urobiť zmena. Jednoducho treba urobiť niečo inak.

Naša Renka sa rozhodla zmeniť ešte minulý rok. Prišlo rozhodnutie a od marca 2016 urobila veľký krok, krok smerom k sebe. S tým bol spojený plán stravovania, pohybum práce, varenia, nakupovania, relaxu, spánku.
Výsledok bol úžasný. Renka skončila ako finalistka súťaže s Muscle&Fitness (jej krátky príbeh nájdete v čísle 01/2017 Muscle&Fitness) Renka pokračuje ďalej vo výzve, ktorú sme nazvali #vyzva365 a môžete ju sledovať aj na facebooku.
Najväčším výsledkom však je zdravie, kondícia, zlepšené stravovanie, pokojný spánok a uvedomenie si, že to najdôležitejšie je schované v prítomnosti.

Najdôležitejšie je to, čo robíme práve tu a teraz, v prítomnom okamihu. To sú kroky, ktoré sa počítajú do súčtu Potom, Zajtra, O mesiac, Rok.

Nie je dôležité, či to rozhodnutie urobíte teraz, na začiatku roka, dôležité je to, čo urobíte každý jeden deň. Ak chcete schudnúť, vyformovať si postavu, byť zdravší, viac fit, spokojnejší a cítiť sa dobre, na to všetko potrebujete zmeniť prístup. A ak to nedokážete sami, lebo ste to už skúšali mnoho krát, potom vám s tým vieme pomôcť.

Krok za krokom … deň za dňom, mesiac za mesiacom.

Tak aby ste mali vždy pocit, že popri vás niekto kráča a ukazuje vám správny smer, je vám oporou v dňoch kedy to je nie až také jednoduché a kedy strácate vieru v to, že to dokážete. Aj toto je prvým krokom k tomu dodržať predsavzatie, výzvu. Nielen preto, že sa to spája s financiami, ktoré koučing stojí, ale preto, lebo je to záväzok. A tie zvykneme plniť oveľa zodpovednejšie.

A tak, poďte s nami do toho.

Od júna koučujeme niekoľko ľudí a spoločne sme sa na ich ceste zbavili už 25kg tuku !!! 🙂 🙂 🙂 ale čo je dôležitejšie, spoločne sme našli vieru v to, že to dokážeme.

A teraz sa nám otvorili možnosti viesť ďalších.
Pridajte sa k našej výzve zmeny na rok 2017.
#vyzva2017

Tešíme sa na vás. Napíšte nám, ozvite sa nám a my vám rady ukážeme cestu k tomu, aby ste tento rok svoje predsavzatia dodržali, získali optimálnu hmotnosť a s tým nadobudli mnoho skúseností, korektné informácie o výžive, naučili sa, ako to funguje a výsledok si trvalo udržali. Výsledok naozaj stojí za to.