Čokoládové muffiny z mandľovým maslom (bez lepku, laktózy)

Ďalším receptom z našej dielne pri testovaní Powerology výrobkov vám ponúkame malé pokušenie v podobe týchto veľmi chutných muffinov 🙂
Chutia neopísateľne dobre. Ak ste milovníkmi čokolády, ako naša Renka, potom určite oceníte tento receptík. Navyše, je vhodný aj pre tých, ktorí majú problém s lepkom (celiatici, alergici), ale pri použití správnych surovín (vhodná čokoláda bez laktózy a kazeínu) sa hodí aj pre tých, ktorí nemôžu laktózu v dôsledku intolerancie alebo prípadne kazeín (mliečnu bielkovinu) v dôsledku alergie.
Prvý článok a informácie o tom, čo sme testovali a ako sa nám páčilo nájdete v článku Recepty s Power príchuťou.

Na cca. 12 kusov budete potrebovať:

  • 200g madľového masla Powerlogy
  • 30g rozpusteného bio kokosového masla Powerlogy
  • 150g trstinového cukru (alebo kokosového)
  • polievkovú lyžicu vanilkového extraktu
  • 2 vajcia (veľkosti L) izbovej teploty
  • 250ml mandľového mlieka, alebo iného rastlinného nápoja – v prípade, že vám nevadí laktóza alebo kazeín môžete použiť čerstvé plnotučné mlieko
  • 50g kokosovej múky
  • 1 prášok do pečiva bez lepku (napr. značky dm bio)
  • 30g kakaa
  • 30g čokoládových čipsov, alebo nasekanej čokolády 70-80% (bez laktózy a kazeínu)

Postup:
Zmiešajte v mise mandľové maslo, kokosový tuk, cukor a vanilku tak, aby sa dobre spojili. Pridajte žĺtka a mlieko a opäť rozmixujte.
Zmiešajte suché suroviny: kokosovú múku, prášok do pečiva, kakao a zapracujte ich do mokrých surovín.
Z bielkov vyšľahajte sneh a postupne ho zapracujte do cesta.
Na záver jemne vmiešajte do masy čokoládové kúsky (čipsy)
Ak by sa Vám hmota zdala veľmi mokrá, príliš tekutá, pridajte trochu kokosovej múky. Cesto má mať konzistenciu typickú pre muffiny (jemné liate cesto, podobné ako na bábovku).
Cestom naplňte silikónové alebo kvalitné papierové formičky na muffiny.
Pečte cca. 20-25minút pri teplote 180°C.
Variácia na zmenu výživových hodnôt muffinov: Ak chcete prípadne navýšiť hodnotu bielkovín na muffin, môžete pridať cca. 40g powerlogy natural collagen proteínu.

Doba prípravy: 45 minút

Výživové hodnoty na 1 väčší muffin:
235 kcal, Sacharidy: 17,3g, Bielkoviny: 7g, Tuky: 15g
V prípade, že do muffinov pridáte cca. 40g collagénu potom jeho výživové hodnoty budú:
247 kcal, Sacharidy: 17,3g, Bielkoviny: 10g, Tuky: 15g

Tento obsah bol zaradený v Hlavne, Recepty, Sladké jedlá, dezerty a označkovaný ako , , , , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *