A Betka začala chudnúť …Betka2

Pamätáte si na Betku ?…. 7.10.2013  v  článku „Veď ja už skoro nič nejem…“  mi  prezradila, že aj napriek tomu, že veľmi málo zje a veľa a poctivo trénuje nedokáže schudnúť. Popísala mi denný program vrátane stravy, pitia, práce, športu a oddychu. Dala som jej pár tipov na zmenu a dohodli sme sa, že ju budem pri zmenách sprevádzať.

A vám som sľúbila zverejniť výsledky zmien.

Bolo pre mňa opäť zaujímavé sledovať zmeny, ktoré Betka zaviedla do svojho denného života. Nepodarilo sa jej urobiť všetky, aj keď jej predstava bola taká. Tiež má rada všetko hneď a rýchlo, ale  nebolo ani účelom v jednom týždni všetko zmeniť.

Je lepšie urobiť jednu zmenu a dbať na to, aby sme sa s ňou tak skamarátili, že ju považujeme za svoju a už sa jej nevzdáme.

Ako prvé sa Betke  podarilo  4x denne jesť , bolo to pre ňu dobre predstaviteľné aj keď to  bola veľká zmena a dodržiava ju dodnes. Chcelo to hneď od začiatku naplánovať si a pripraviť si jedlo dopredu.

evidenciou stravy  na Foodisgood.eu to nebolo najjednoduchšie. Prvý týždeň to vôbec nešlo, ale aj tu nastali zmeny. Betka si dala poradiť a zo zvedavosti si zapísala  tri dni svojej stravy. Všetko  čo presne zjedla a vypila a  prišlo  prekvapenie. Zrazu videla to ako sa stravuje „čierne na bielom“ a uvedomila si, ako málo  má vyváženú stravu.

Ako málo ovocia a zeleniny skonzumuje a pritom tvrdila, že v tom je ozaj dobrá.

Úprimne vám poviem, že vždy sa trošku pobavím na tvrdení klientov, že zeleninu a ovocie jedia v dostatočnom množstve. Je to len predstava a v dennej praxi nám uniká veľa maličkostí, ktoré v konečnom zúčtovaní urobia veľké rozdiely.

Zjesť tri porcie (cca 450g) zeleniny a 2 porcie (cca 300g) ovocia chce trochu „cviku“ a dôslednosti. Tá dôslednosť je dôležitá v tom, že sa jedná o denné dávky.
1x – 2x týždenne to zvláda viac ľudí. A treba pritom myslieť aj na rôznorodosť a farebnosť.

Pritom konzumácia zeleniny a ovocia výrazne ovplyvňuje zdravotný stav a proces chudnutia. Tak sme si spolu urobili pár návrhov ako zvýšiť konzum zeleniny a ovocia. Pomohol jej pritom aj eBook Farebný svet zeleniny, ktorý si zdarma stiahla na tomto blogu.
Od nášho stretnutia prešlo viac ako 5 týždňov a Betka schudla o 2,3 kg!
Je to krásny úspech a povzbudilo ju to. Sama zistila, že zmenou stravovania, kvalitnou pravidelnou výživou a primeraným pohybom (ten „obmedzila na 3x týždenne po 50 minút) dokáže schudnúť aj v jej veku.

Odporučila som jej nové zvyky ešte viac zakoreniť a neskôr sa sústrediť na denný relax a skvalitniť spánok. To ešte viac podporí jej zdravie a bude sa dobre cítiť vo svojom tele.

Myslíte, že schudnúť 2,3kg za 5 týždňov je málo? Hmm… Je to 23,5kg za rok! To už sa  páči viacerým, to je skvelý výsledok a cesta k nemu je príjemná 🙂

Čo myslíte, boli to náročné zmeny? Áno a aj nie…

Hlavnú úlohu zohralo Betkino pevné rozhodnutie schudnúť zdravo a postupne a to, že sa nechala viesť. Využila poradenstvo, výživový koučing a vyhla sa tak časovým stratám, ktoré získame vždy pri skratkách. Výživový poradca za vás neschudne, ale pomôže vám získať čas a neplytvať energiou.
Veľa úspechov na ceste za vytúženou hmotnosťou 🙂 Sme tu pre vás.