tvarohovy_dezertVyužite pekné jarné dni na vychádzku a nie na pečenie koláčikov a ľahký, sladký a veľmi chutný dezert si dokážete vytvoriť za pár minút. A po prechádzke zachutí každému.
Želáme vám krásny, zdravý a slnečný víkend 🙂

Budete potrebovať (zoznam surovín na 2 porcie):

  • 200g jahôd (prípadné iné čerstvé ovocie: marhule, kivi, čučoriedky, hrušky, ananás, jablko)
  • 220g odtučneného tvarohu
  • 100g  bieleho jogurtu do 5% tuku
  • 10g vanilkového cukru bourbon
  • 40g Alnatura špaldových piškót

Príprava:
Tvaroh vyšľaháme s jogurtom, pridáme vanilkový cukor. Do pohára dáme piškóty a na ne tvarohový krém. Piškóty môžeme prípadne pokvapkať arómou. (rum, mandle, káva a podobne) Na tvarohovú vrstvu poukladáme vo vrstve pokrájané jahody. Dvakrát opakujeme vrstvenie. Necháme hodinku v chladničke. Tento olovrant je vhodný aj ako zdravý dezert. Ovocie je vhodné striedať podľa sezóny. V zime môžeme použiť mrazené ovocie, ktoré prešlo procesom hlbokého zmrazenia.

Doba prípravy: 15 minút
Výživové hodnoty: 239 kcal, Sacharidy:32, Bielkoviny: 20, Tuky: 3.3