Spaldove_orechove_lievance

Lievance zo pšenových vločiek zjemnené tvarohom, ktorý dodá potrebné bielkoviny sú spestrením každého jedálnička a ich prípravu zvládne aj začiatočník. Sú vhodné na raňajky, doplnené karamelizovaným ovocím aj ako chutný obed alebo pol porcie môžete použiť aj ako netradičný dezert.

Určite sa vám budú hodiť ako „náplasť“ po kratšej sobotnej noci v nedeľu 30.3.2014, keď prechádzame na letný čas. Doprajte si ten čas a vychutnajte si pôžitok z teplých a výživných raňajok. My sme ich pripravili a vymysleli, otestovali pri príprave brožúrky Alternatívne s Alnaturou pre dm drogérie a musíme povedať, že sa po nich len tak zaprášilo.

Lievance môžete podávať s ľubovoľným ovocím a nemusíte ho ani karamelizovať, ale pre ten gurmánsky zážitok stojí za to, stáť pri sporáku o 5 minút dlhšie.

Vyberajte si hrušku, ktoré sú pevnejšie, aby sa vám pri karamelizovaní nerozpadli.

A keď už sme pri hruškách …

Viete že – hrušky prečisťujú organizmus? Obsahujú pektín, rozpustnú vlákninu, ktorá udržiava tráviacu sústavu v dobrom stave. Okrem toho majú laxatívne aj diuretické účinky a prospievajú hrubému črevu. Obsahujú aj veľa jódu, ktorý napomáha správnemu fungovaniu štítnej žľazy. Navyše sa v hruškách nachádza Vitamín C, betakarotén, kyselina listová, vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, zinok, pektín. Je to prekrásna, hodnotná potravina, ktorá by mala byť pravidelne v našom jedálničku.

A teraz už recept na lievance:
Budete potrebovať (zoznam surovín na 3 porcie):

  • 60g vločiek z prosa (pšena) – vynikajúce v bio kvalite ponúka Alnatura
  • 20g vlašských orechov nasekaných na jemno
  • 60g jemného nízkotučného tvarohu
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 bourbon vanilkový cukor
  • 20g trstinového cukru
  • 20ml ovseného mlieka – odporúčame a máme overené Alnatura
  • 20g jemných ovsených vločiek
  • 15ml repkového oleja
  • 15g špaldovej krupice – aj tú viete kúpiť z produkcie Alnatura
  • 30g Javorového sirupu najlepšie triedy C
  • 240g hrušiek
  • 20g pekanových orechov (Alebo vlašských, kešu orechov alebo mandlí)

Príprava:
Pšenové vločky zalejte trochou horúcej vody a nechajte zmäknúť. Pridajte rozšľahané vajce, ovsené vločky, tvaroh, nasekané orechy, vanilkový cukor a cukor, špaldovú krupicu a prášok do pečiva. Vypracujte cestíčko a na rozohriatom oleji vyprážajte lievance.

Hrušku ošúpte, nakrájajte na hrubšie plátky, vyberte jadrovník. Na panvici rozohrejte javorový sirup a vložte do neho plátky hrušiek a nechajte skaramelizovať.

Doba prípravy: 30 minút
Výživové hodnoty
na jednu porciu:
371.1 kcal, Sacharidy: 41.5, Bielkoviny: 10.55, Tuky: 17.7