Pamätám si , ako som sa počas sviatkov, osláv plížila za mamkou a prosíkala ju, aby som mohla vylízať pohárik od klasického vaječného likériku, ktorý mamka popíjala spolu s mojou nezabudnuteľnou babičkou. Dokonca si pamätám, ako raz babička s mamkou toho likéru vypili viac a boli veselé, smiali sa aj na veciach, ktoré sa mne nezdali smiešne, ale bola to zábava…:-)

Boli to krásne časy, ktoré sa viažu s tými najkrajšími spomienkami. A potom, babička začala robiť likér sama, svoj vlastný, domáci, posunula recept mamke a tak sme ho doma mávali na sviatky pravidelne. Našťastie sa minul skôr, ako by sa čokoľvek pokazilo (vajíčka predsa len majú menšiu trvanlivosť)

Tá chuť je famózna a máte pocit, že y ste chceli ďalší a ďalší pohárik. Ale … mne vždy viac chutila čokoláda. Som zamilovaná do čokolády a mám ju rada v každej forme. A tak čoko-likér mi lahodí oveľa viac.

CokoLiker-2Dnes máme pre vás práve recept na takýto likér, avšak bez vajec čo vlastne predlžuje jeho trvanlivosť . Navyše ulahodí každému, kto vajíčka nemôže preto, lebo má na ne alergiu alebo intoleranciu. Ingrediencie, ktoré sú v tomto likériku sú …. jednoducho MŇAM. Pokiaľ ho nevyskúšate, nikdy nebudete vedieť, ako sa nádherne rozplýva na jazyku, ako vás núti zavrieť oči a cítiť sa takmer ako v raji a ako po jednom poháriku máte pocit, že potrebujete ďalší, lebo inak …. inak budete mať pocit, že vám niečo chýba. Takmer návyková chuť.

Nie … nie je to najzdravší produkt, nie je to niečo, čo vás zbaví kíl navyše. Ale … vychutnávať si život nie je o odriekaní, ale o tom, dopriať si niečo dobré, kvalitné a môcť si povedať, áno, vychutnám si to s láskou k sebe. Doprajte si ho aj vy, vychutnajte si ho a sami zistíte, že je to skrátka MŇAM.
A viete čo? Najlepšie chutí v spoločnosti blízkych. My ho pravidelne pripravujeme ako darček na sviatky 🙂

A tu je recept:
Budete potrebovať:

  • 3 kusy čokolády Ľadové gaštany Extra-horké
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 ks sladené salko
  • 0,5 lit. kvalitného rumu
  • 4 kocky kvalitnej horkej čokolády

CokoLiker-3Postup:
V smotane na šľahanie rozpustite na miernom ohni nalámané čokolády a nechajte prejsť krátko varom. Túto zmes po vychladnutí doplníte salkom a rumom, premiešajte a naplňte pripravené fľašky. Likér môžete piť ihneď, ale po týždni oddychu chutí lepšie.