SmoothieMatcha-1O smoothie som už písali niekoľkokrát. Stal sa z toho módny hit. Mixujeme všetko, čo sa pohne 😀 😀 😀
Pravdou je, že smoothie sú veľmi dobrým spôsobom ako sa naučiť raňajkovať. Ako naštartovať deň, ako dostať do tela veľa prospešnej vlákniny, ale aj vitamínov, minerálov. No treba vždy pamätať aj na to, že je to pomerne slušná sacharidová bomba, ak postavíme smoothie iba na ovocí. Množstve ovocia.
Preto je veľmi dôležité vytvárať si také smoothie, ktoré budú komplexnejšie. Pridaním ďalších surovín. Tukov alebo bielkovín, prípadne komplexnejších sacharidov.
Dnes máme pre vás recept na smoothie s matcha čajom.
Matcha čaj obsahuje množstvo kvalitných antioxidantov zo zeleného čaju, vitamíny, minerály a vlákninu vo vyšších koncentráciách. Obsahuje tiež veľké množstvo L-theanínu- jedinečných aminokyselín, ktoré sa vyskytujú takmer výlučne v zelenom čaji. Obsahuje tiež silnú skupinu antioxidantov, ktoré sú známe ako katechín, ktoré nájdeme iba v zelenom čaji. Katechíny napomáhajú v boji proti rakovine, zlepšujú vstrebávanie tukov.

Budete potrebovať na 1 porciu:

  • cca. 3 g Matcha green čaju
  • 120 g hrušky
  • 100 g banánu (menší banán)
  • 60 g čerstvého baby špenátu
  • 130 g čerstvej šalátovej uhorky
  • 10 g chia semienok
  • alternatívne aj kvalitný rastlinný proteín – konopný, hráškový alebo z endospermu ryže – proteín v smoothie urobí z tohoto jedla komplexné jedlo. spolu s chia semienkami tak získate jedlo plné sacharidov, tukov aj bielkoviny. Viac vás zasýti 🙂
    cca. 20g proteínu (80-82%)

SmoothieMatcha-2Príprava:
Do mixéra vložte nakrájaný banán, hrušku, ošúpanú čerstvú šalátovú uhorku, chia semienka. Doplňte vodou, v ktorej ste rozmiešali prášok Matcha green tea a prípadne aj proteín.
Chvíľku mixujte a na záver pridajte čerstvý baby špenát. Rozmixujte a podávajte. Smoothie môžete dochutiť šťavou z limetky, sirupom z agáve, soľou podľa chuti.

Doba prípravy: 10 minút
Výživové hodnoty bez proteínu: 230 kcal, Sacharidy: 42 g, Bielkoviny: 6,6 g, Tuky: 3,5 g
Výživové hodnoty s proteínom: 304 kcal, Sacharidy: 43 g, Bielkoviny: 24 g, Tuky: 4 g