Prvý z trojice receptov, ktoré sme spomínali v našom článku Recepty z Power príchuťou.
V tomto recepte sme použili veľmi chutné a naozaj vysokokvalitné mandľové maslo od Powerlogy. Tento chlebík sa hodí na raňajky, alebo ako snack do práce. Vydrží do 7 dní, prípadne si ho po porciách zamrazte a vyberte vtedy, keď na neho máte chuť.
Chlebík je bez lepku aj laktózy, kazeínu (mliečnej bielkoviny) a určite ho privítajú všetci, ktorí majú alergiu, senzitivitu na tieto zložky potravín 😉

Na cca. 750g bochník chlebíka budete potrebovať:

Postup:
Batáty (sladké zemiaky) ošúpte, nakrájajte na väčšie kúsky  a uvarte do mäkka. Po uvarení zlejte vodu a batáty roztlačte na kašu vidličkou a nechajte vychladiť.
Zmiešajte v mise kokosovú múky, soľ, mletú škoricu, muškátový kvet, muškátový orech, prášok  do pečiva, sódu bicarbonu.
Vo väčšej miske vyšľahajte vajcia, pridajte vanilkový extrakt, mandľové maslo a roztopené maslo.
Na záver vmiešajte kašu z batátov a dobre premiešajte. Do tejto zmesi vmiešajte dôkladne suchú zmes.
Formu na biskupský chlebíček vymažte kokosovým tukom, naplňte ju cestom. Pečte pri 180°C asi 50 minút.
Variácia na zmenu výživových hodnôt chlebíka: Ak chcete prípadne navýšiť hodnotu bielkovín na porciu chlebíka, môžete pridať cca. 40g powerlogy natural collagen proteín.

Doba prípravy: 75 minút

Výživové hodnoty na 100g korenistého chlebíka:
276kcal, 14,2g sacharidov, 9,4g bielkovín, 19,7g tuku, cca. 9,5g vlákniny

V prípade, že do chlebíka pridáte cca. 40g collagénu potom jeho výživové hodnoty budú:
279kcal, 13,6g sacharidov, 12,8g bielkovín, 18,8g tuku, cca. 7,6g vlákniny