Prvý z trojice receptov, ktoré sme spomínali v našom článku Recepty z Power príchuťou.
V tomto recepte sme použili veľmi chutné a naozaj vysokokvalitné mandľové maslo od Powerlogy. Tento chlebík sa hodí na raňajky, alebo ako snack do práce. Vydrží do 7 dní, prípadne si ho po porciách zamrazte a vyberte vtedy, keď na neho máte chuť.
Chlebík je bez lepku aj laktózy, kazeínu (mliečnej bielkoviny) a určite ho privítajú všetci, ktorí majú alergiu, senzitivitu na tieto zložky potravín 😉
Na cca. 750g bochník chlebíka budete potrebovať:
- 2 PL bio kokosového masla Powerlogy
- 2 veľké batáty ( sladké zemiaky)
- ½ pohára kokosovej múky ( 70g)
- ½ pohára madľového masla Powerlogy ( 150 g)
- 4 PL masla ( 70 g)
- 4 vajcia
- 1 čl vanilkového extraktu
- 1 čl bio cejlonskej škorice Powelogy
- ½ čl mletého muškátového kvetu
- 1 čl mletého muškátového oriešku
- 1 čl sódy bicarbony
- 1 čl bezfosfátového prášku do pečiva
- ¼ čl soli
- Voliteľné: 40g Natural collagen protein Powerlogy
Postup:
Batáty (sladké zemiaky) ošúpte, nakrájajte na väčšie kúsky a uvarte do mäkka. Po uvarení zlejte vodu a batáty roztlačte na kašu vidličkou a nechajte vychladiť.
Zmiešajte v mise kokosovú múky, soľ, mletú škoricu, muškátový kvet, muškátový orech, prášok do pečiva, sódu bicarbonu.
Vo väčšej miske vyšľahajte vajcia, pridajte vanilkový extrakt, mandľové maslo a roztopené maslo.
Na záver vmiešajte kašu z batátov a dobre premiešajte. Do tejto zmesi vmiešajte dôkladne suchú zmes.
Formu na biskupský chlebíček vymažte kokosovým tukom, naplňte ju cestom. Pečte pri 180°C asi 50 minút.
Variácia na zmenu výživových hodnôt chlebíka: Ak chcete prípadne navýšiť hodnotu bielkovín na porciu chlebíka, môžete pridať cca. 40g powerlogy natural collagen proteín.
Doba prípravy: 75 minút
Výživové hodnoty na 100g korenistého chlebíka:
276kcal, 14,2g sacharidov, 9,4g bielkovín, 19,7g tuku, cca. 9,5g vlákniny
V prípade, že do chlebíka pridáte cca. 40g collagénu potom jeho výživové hodnoty budú:
279kcal, 13,6g sacharidov, 12,8g bielkovín, 18,8g tuku, cca. 7,6g vlákniny