Naša Renka sa pripravuje na veľké preteky. V prvej polovici júla 2018 sa koná najväčší pretek horských bicyklov v krásnom prostredí oblasti Slazkammerut v Rakúsku. Klasická Slazkammergut Trophy patrí medzi tie naj preteky. Svojou atmosférou, prekrásnymi kopcami, náročnosťou ale aj kvalitnou organizáciou. Renka sa pripravuje na trasu C, ktorá má dĺžku 76km a prevýšenie 2446 metrov. Takže bude na trati tak 6-7 hodín, podľa toho aké bude počasie a ako sa jej bude dariť  🙂
Nuž ale na to, aby sa postavila na štart takýchto pretekov potrebuje kvalitný tréning. Trénuje pod dohľadom našej NAJ cyklistky, Lenky Ilavskej Litvínovej, ktorá v roku 1993 vyhrala ženské Giro d’Italia a nielen to. Vo svojej dobe bola niečo ako „ženský Sagan“.

Jej tréning už začína presahovať 3-4 hodiny a s tým súvisí samozrejme aj potreba kvalitného a pravidelného jedenia na bicykli.
Samozrejme, mohla by jesť gély, tyčinky a ďalšie kupované produkty, ale oveľa lepšou alternatívou je pripraviť si takýto snack na cestu a tréning doma. Podľa vlastných chutí a výživových potrieb, samozrejme prihliadajúc aj na to, aby takto pripravené jedlo neobsahovalo tie alergény, ktoré Renke spôsobujú problémy.
Možností je veľa 🙂 a jednu takúto máme pre vás dnes ako inšpiráciu.
Tieto keksíky sa hodia aj ako skvelá desiata pre vaše deti, alebo pre vás. Na cesty, do školy, do práce. A ich príprava je veľmi jednoduchá 🙂

Budete potrebovať:

  • 45 g kokosového tuku
  • 65 g medu
  • 200 g ovsených vločiek ( polovica môže byť jemných)
  • 60 g sušených brusníc
  • 90 g tekvicových semienok
  • 20 g mletého ľanového semienka
  • 1/2 čl soli
  • 1 čl korenín ( škorica, zázvor, muškátový oriešok…..)
  • 110 jablkového pyré Alnatura (100% jablkové pyré)
  • 2 celé vajcia (môžete použiť aj 10-12 prepeličích)


Postup:

Do misy nasypte všetky suché suroviny a premiešajte ich. Korenieny zvoľte podľa svojej chute.
V miske vidličkou rozšľahajte vajcia, pridajte med, kokosový tuk –  nie teplý, len tekutý, jablkové pyré. Zmes premiešajte a pridajte k suchým ingredienciám.
Všetko dobre premiešajte. Lyžicou, alebo odmerkou robte malé kôpky na pečiaci papier. Cookies sa nerozlievajú.
Pečte pri teplote 170°C cca 20 minút.
Z takejto dávky pripravíte cca. 20-25 keksíkov v závislosti na ich veľkosti.
Keksíky skladujte v plechovej alebo sklenenej nádobe. Vydržia 7-14 dní v závislosti na vlhkosti skladovacieho priestoru.  Prípadne si ich zamrazte a vyberte vtedy, keď ich potrebujete.