Mandľové lupienky sú skvelou pochúťkou a obľúbi si ich každý. Je to vlastne bielkové pečivo s pridaním cukru a orieškov alebo mandlí. Jeho príprava je jednoduchá a môžete si ich urobiť v predstihu. Skladujte ich v plechovej krabici. Ak použijete špaldovú múku, budú síce tmavšie, ale budú mať nižší GI. Prvé mandľové lupienky sme chutnali u mojej známej, tety Ruženky ♥ . Boli jemnúčko nakrájané, na tenučké plátky a chutili neopísateľne dobre. Určite aj vám sa podaria takéto 🙂
Čo budeme potrebovať (45 kúskov):
- 100g mandlí alebo iných orechov
- 4 vaječné bielka (cca. 130-140g)
- 140g hladkej špaldovej múky
- 140g trstinového cukru
Čas na prípravu: 60 minút
Postup:
Zo štyroch bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do neho múku a nakoniec celé lúpané mandle (môžu byť aj celé vlašské orechy)
Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou nalejeme do nej cesto a pečieme pri 170°C cca 40 min. Necháme vychladnúť a pokrájame na veľmi tenké plátky (3mm) a dáme na plech vyložený papierom vysušiť do rúry.
Jeden lupienok má: 37,4kcal (157kJ), 6,4g sacharidov, 1g bielkovín, 1,3g tukov
Viac tipov na vianočné recepty nájdete v časti: Vianočné 🙂