Spaldove_wrapy

Možno  sa rozhodujete aké jedlo si zobrať so sebou na cesty. Bagety už nechutia a neláka vás ani  reštaurácia popri ceste . Osvedčené jedlá vám už ani nechutia a hľadáte niečo … niečo špeciálne, niečo iné a zdravšie, chutnejšie.

Alebo ste doma a hľadáte inšpiráciu na niečo …. no, skrátka niečo iné. A tak verím, že máme pre vás inšpiráciu. Navyše takú, ktorá je vhodná aj pre ľudí, ktorí majú problém s intoleranciou na rôzne zložky produktov, potraviny. Tento recept je pripravený tak, že ho môžu ľudia, ktorí trpia intoleranciami na: pšenicu, vajcia, mlieko a mliečne výrobky, droždie, kvasnice.

Špaldový plnený wrap 🙂

A fantázia hneď nastupuje. Veď … to by sa mohlo dať naplniť čímkoľvek, často aj tým, čo naozaj ostáva v chladničke a naplniť každý kúsok inak.  Vyhoviete tak všetkým členom rodiny 🙂

My sme pre vás urobili, vyskúšali, ochutnali 2 typy wrapov a určite sú oba favoritmi.
A z čoho je vyrobený samotný wrap?
Urobili sme jednoduché špaldové slané palacinky s rozmarínom.
Klasický recept na palacinky sme však trochu zmenili, aby vyhovovali aj požiadavkám intolerancie. A tu je recept na čistý wrap:

Čo budete potrebovať na cca. 10 wrapov – palaciniek (záleží na veľkosti vašej panvice) odporúčame aspoň 20-25cm aby sa vám wrapy dobre plnili a zatáčali)

  • 200ml Špaldového nápoja – my sme použili výrobok Alnatura a sme s ním naozaj spokojní
  • 6 kusov prepeličích vajíčok – ak s vajíčkami nemáte problém použite 1 normálne slepačie
  • 200g hladkej špaldovej múky (odporúčame použiť Biomilu, alebo Špaldovú z Alnatury)
  • 3g morskej soli, alebo bylinkovej soli
  • 3g rozmarínu – môžete použiť čerstvý, ktorý si nameliete, alebo sušený. Ak vám rozmarín nevyhovuje, potom použite majoránku alebo bazalku akékoľvek bylinky. Nešetrite, chuť bude intenzívnejšia
  • 200ml vody
  • cca. 5ml Oleja na opečenie wrapov (palaciniek)

Postup:
Zmiešajte všetky suroviny a na panvici upečte palacinky – špaldové wrapy.

Takže wrapy máte pripravené a teraz príde časť kde môžete použiť čokoľvek, čo vám chutí a samozrejme hodí sa do wrapu 😀

My sme použili nasledovný postup:
Wrapy sme natreli nátierkou, ktorú sme si pripravili z:

  • jarnej cibuľky
  • rozmarínu
  • čerstvého kozieho syra

Na jeden wrap sme nakládli nórsky údený losos (50-70g) nemusíte šetriť 😉 a na to sme nakládli na pásiky nakrájanú žltú papriku. Zatočili a prvý wrap je hotový.

Druhý wrap sme opäť natreli nátierkou z kozieho syra. Pripravili sme si omeletu zo 6 prepeličích vajíčok. (použiť môžete jedno slepačie) Tú sme položili na stred wrapu a doplnili čerstvou rukolou.

Zatočili a aj druhý wrap bol hotový.

Podávať ho môžete s čerstvou zeleninou, šalátom. Ak ho zabalíte do nádobky, môžete si ho zobrať so sebou na cesty. Chutí aj studený a určite obohatí váš jedálniček.