salat_sirloin-2Už pár dní opäť usilovne pracujeme na ďalších projektoch. Za prácou sme sa presunuli na Oravu, kde u kamarátky Alenky (v Penzióne u Peťa: http://upeta.webs.com/) máme perfektné podmienky na tvorbu. No bez jedla by to nebolo ono 🙂

Čo si však dať v pekný teplý deň, ktorý síce pretkali mraky na oblohe, ale tie len spríjemnili letnú horúčavu? A hlavne, ako stráviť v kuchyni len pár minút, aby sme mali dostatok času na ďalšie písanie a tvorbu.
FarmaTurovaVoľba padla na  sirloin steak z našej obľúbenej Eko Farmy Turová a za 20 minút sme mali na stole v záhrade skvelý obed.

Nie, nie je to jedlo, ktoré jeme každý deň, ale raz za čas naozaj poteší každého z nás.

Očistili sme čerstvú zeleninu, natrhali šaláty, nakrájali reďkovky, paradajky, papriku, cibuľky .
V dedine každý deň predávajú čerstvú zeleninu od malých hospodárov a tá chutí sviežo a vynikajúco.

salat_sirloin-1Dve hodiny pred prípravou sme mäso vybrali mäso z chladničky a  ochutili sme ho  korením, trochu  potreli olejom a nechali odpočívať. Grilovaciu panvicu sme rozohriali a steak sme  opiekli z každej strany po  necelé 3 minútky. Grilovaný steak sme zabalili do alobalu a nechali sme ho odpočívať ďalšie tri minúty. Nakrájali sme steak na kúsky, ktoré sme pridali do šalátu.

A výsledok? Chutné, rýchle jedlo z vynikajúcich surovín, ktoré nás nielen zasýtilo ale potešilo všetky chuťové poháriky.

No …  k takémuto steaku so šalátom patrí pohár dobrého červeného vína. Tak sme si dopriali 🙂

Mohlo by vás tiež zaujímať:

OssoBucoT-Bone steak