Lievance sú veľmi obľúbené a sú vhodné na sladké raňajky. Dajú sa pripraviť aj bez použitia mlieka a chutia vynikajúco. Banán použitý v cestíčku dodá novú chuť tejto pochúťky a nahradí vajce. Výhodou je rýchla príprava a možnosť obmeny čerstvým sezónnym ovocím.
Budete potrebovať na 4 porcie (16kusov):
- 150g zrelého banánu
- 250ml ryžového alebo ovseného mlieka (my sme použili Alnatura)
- 15g Bourbon vanilkového cukru
- 100g špaldovej celozrnnej múky
- 1 čajovú lyžičku prášku na pečenie bez fosfátov (dostanete ho v obchodoch so zdravou výživou alebo Alnatura v dm drogériách)
- Štipku morskej soli do cestíčka
- mletú škoricu – na posypanie
- 125g čerstvých čučoriedok (z toho 80g do cesta)
- 80g javorového sirupu (na poliatie)
- 15g olivového oleja
Príprava:
Zrelý banán roztlačte vidličkou na kašu. Do ryžového, alebo ovseného mlieka pridajte štipku soli, roztlačený banán, vanilkový cukor, vymiešajte a postupne pridávajte múku, do ktorej ste zamiešali prášok do pečiva. Vypracujte hladké cestíčko, ktoré má byť hustejšie ako palacinkové. Na záver opatrne vmiešajte umyté a osušené čučoriedky. Na rozohriatej lievancovej panvici pečte lievance.
Podávajte s čerstvým ovocím a javorovým sirupom. Posypte mletou škoricou.
Doba prípravy: 25min
Výživové hodnoty: 265,5kcal, sacharidy 52,2g , bielkoviny 3,5g , tuky 4,9g
Mohlo by vás tiež zaujímať:
Dobry den,
bola som na vysetreni intolerancie a mam zistenu intoleranciu na psenicu a tvrdu psenicu. Spalda je druh psenice?
Za odpoved dakujem
Tatiana
Dobrý deň Tatiana,
Špalda je druh pšenice.
Ak máte takúto senzitivitu, potom na konzumáciu sú vhodné raž, jačmeň, pohánka, proso, quinoa.
Nájdete informácie aj v našom článku na blogu:
http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=723 – v tomto článku nájdete informácie o tom, kde všade môžete nájsť pšenicu v potravinách.
Pekný a úspešný deň Vám želáme.
J&R