Lievance sú veľmi obľúbené a sú vhodné na sladké raňajky. Dajú sa pripraviť aj bez použitia mlieka a chutia vynikajúco. Banán použitý v cestíčku dodá novú chuť tejto pochúťky a nahradí vajce. Výhodou je rýchla príprava a možnosť obmeny čerstvým sezónnym ovocím.
Budete potrebovať na 4 porcie (16kusov):
- 150g zrelého banánu
- 250ml ryžového alebo ovseného mlieka (my sme použili Alnatura)
- 15g Bourbon vanilkového cukru
- 100g špaldovej celozrnnej múky
- 1 čajovú lyžičku prášku na pečenie bez fosfátov (dostanete ho v obchodoch so zdravou výživou alebo Alnatura v dm drogériách)
- Štipku morskej soli do cestíčka
- mletú škoricu – na posypanie
- 125g čerstvých čučoriedok (z toho 80g do cesta)
- 80g javorového sirupu (na poliatie)
- 15g olivového oleja
Príprava:
Zrelý banán roztlačte vidličkou na kašu. Do ryžového, alebo ovseného mlieka pridajte štipku soli, roztlačený banán, vanilkový cukor, vymiešajte a postupne pridávajte múku, do ktorej ste zamiešali prášok do pečiva. Vypracujte hladké cestíčko, ktoré má byť hustejšie ako palacinkové. Na záver opatrne vmiešajte umyté a osušené čučoriedky. Na rozohriatej lievancovej panvici pečte lievance.
Podávajte s čerstvým ovocím a javorovým sirupom. Posypte mletou škoricou.
Doba prípravy: 25min
Výživové hodnoty: 265,5kcal, sacharidy 52,2g , bielkoviny 3,5g , tuky 4,9g
Mohlo by vás tiež zaujímať: