ParmToliareTieto toliare, slané pečivo jednoducho musíte vyskúšať!!!!

Parmezán, syr, ktorý sa pripravuje výhradne z nepasterizovaného mlieka a v čase medzi  1. aprílom a 11. novembrom. Parmezán musí zrieť minimálne 12 mesiacov, ale chutí fantasticky aj 5 ročný. A my máme pre vás famózny recept, ktorý poteší každého. Ale naozaj, úplne každého!

Keď sme krstili našu prvú knihu, minuli sa tieto toliare takmer okamžite a každý, si pýtal od nás recept.

Takže, preč so slovami navyše a pustime sa spoločne do receptu:

Čo budete potrebovať na približne 40 porcií:

  • 75g kvalitného strúhaného parmezánu – odporúčam vám kúpiť rovno nastrúhaný kvalitný syr, pretože v domácom prostredí sa vám nemusí podariť nastrúhať ho na drobné čiastočky.
  • 100g kvalitného domáceho masla – kúpite ho v stánkoch s mliečnymi výrobkami. Kvalitné domáce maslo má úplne inú chuť, ako maslo, ktoré dostanete bežne kúpiť v sieti supermarketov.
  • 150g hladkej špaldovej múky
  • 1 vaječné žĺtko – ak trpíte intoleranciou na slepačie vajíčka, použite 5-6 žĺtkov prepeličích vajíčok, ktoré nahradia jedno slepačie
  • rozmarín – sušený, alebo čerstvý, alebo napríklad taká kvalitná zmes Alnatura – zmes na zemiaky s rozmarínom, obsahuje iba tie najlepšie ingrediencie.

Postup:

  1. Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady.
  2. Dajte cesto na dosku na vaľkanie a ešte v rukách trochu cesto prevaľkajte.
  3. Rozdeľte cesto na polovicu a urobte valčeky s priemerom asi 3cm. Zabaľte tieto valčeky do potravinovej fólie a nechajte v chladničke dobre vychladiť. cca. 45 minút.
  4. Rozohrejte rúru na 180°C pokiaľ vaše valčeky chladnú v chladničke. Po 45 minútach nakrájajte valčeky na kolieska, toliare s hrúbkou asi 1cm.
  5. Uložte ich na papier na pečenie a pečte 15-20 minút. Toliare by mali byť upečené do zlatova.
  6. Dajte ich na tajné miesto vychladnúť, inak vám hrozí, že ich zjete ešte pred vychladnutím a potom ich podávajte najlepšie s kvalitným vínom alebo talianskym Prosecom.

Chutia … hmmmmmňam, jednoducho neodolateľne. Určite si ich urobte na sviatky, na oslavy, Silvester, ale nezabudnite, na takéto oslavy aspoň z dvoch dávok. A už vôbec nemusíte kupovať pripravené slané výrobky v obchode. Vaši hostia vás budú jednoducho milovať 🙂

Výživová hodnota na 1 toliarik: 40,8kcal, 2.8 sacharidov, 1.2 bielkovín, 2.8 tuku