Neviem ako vám, ale nám sa krúpky často spájajú s takou zvláštnou polievkou, ktorú nám dávali koncom týždňa v škole v družine. A tak si niekedy môžeme dlhšie hľadať cestu k dobrôtkam, ktoré sú nielen chutné ale aj zdravé. Rovnako je to s týmto krupotom. Krásne chutí, vonia a je plné výživných látok. A je to aj ďalší spôsob, ako si vychutnať zdravú červenú repu. Namiesto tofu môžete použiť kuracie alebo morčacie pečienky, alebo zľahka opečené hydinové mäso.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie:
- 400g mrkvy
- 30g chrenu
- 480g červenej repy
- 150g cibule
- 200g krúpkov
- 320g údeného tofu
- 10g Extra panenského olivového oleja
- soľ, čerstvý rozmarín
Čas na prípravu: 20 minút
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kcal: 403, Bielkoviny: 17.9g, , Scharidy: 62.2g, Tuky: 8.7g
Postup:
Na oleji restujeme do sklovita cibuľku a pridáme premyté krúpky. Podlievame trochou horúcej vody (príprava ako pri rizote), keď sa voda odparí pridáme zase malé množstvo a stále miešame. Keď sú krúpky polomäkké pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, rozmarín, osolíme a pokračujeme v podlievaní ďalej, až do vtedy kým sú krúpky mäkké. Nastrúhaný chren a nastrúhanú cviklu vmiešame do zmesi, vetvičku rozmarínu vyberieme, dosolíme a pridáme na kocky nakrájané údené tofu. Dochutíme podľa chuti.
Tip: Môžete pridať trochu kvalitného bieleho Balsamico octu, alebo namiesto rozmarínu použiť čerstvý tymian.