Tip na výborný a rýchly zeleninový obed. Vytvorte si krásne jedlo, plné nádherných chutí a zdravých fytonutrientov. Oranžovú-žltú skupinu zastupuje tekvica Hokaido, červenú paradajky, zelenú rukola. Toto jedlo má lahodnú chuť a okrem fytonutientov, vitamínov a minerálov obsahuje množstvo zdraviu prospešnej vlákniny. Kombináciou farieb navyše dodáte telu viac výživných látok, ako keby ste si dali iba cestoviny s tekvicou.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie:
- 280g cestovín z tvrdenej pšenice v suchom stave
- 200g paradajok
- 800g tekvice Hokaido
- 120g Rucola šalátu
- 15g cesnaku
- 10g Extra panenského olivového oleja
- Sušený alebo čerstvý tymian
- soľ, korenie podľa chuti
Čas na prípravu: 30 minút
Výživové hodnoty na 1 porciu:
- Kcal: 356.1
- Bielkoviny: 12.9g
- Sacharidy: 69.6g
- Tuky: 4.2g
Postup:
Očistíme si zeleninu- najvhodnejšia je tekvica Hokaido. Na ohriaty olej vsypeme na menšie kocky nakrájanú tekvicu a pod pokrievkou opekáme asi 5 minút.
K tekvici pridáme rozkrojené cherry paradajky, cesnak nakrájaný na plátky, osolíme, pridáme tymián (môže byť aj čerstvý) a dusíme ešte asi 5min.
Na záver zmiešame s lístkami rukoly, ktoré sme potrhali.
Pridáme k cestovinám, ktoré sme uvarili al dente a podávame.
A ešte tip na záver: Tekvicové jadierka s dužinou, ktorú obvykle pri úprave tekvice vyhadzujeme, môžete použiť na vynikajúci vývar. Jeho recept nájdete na: Vývar z tekvice (foodisgood.eu) |