Pecena_zimna_zelenina_kolaz

Stáva sa mi v zime, že mám menej chuť na dusenú zeleninu, surovú alebo dokonca šaláty? A pritom je dôležité aj v zime zjesť denne aspoň tri porcie zeleniny. A našla som si riešenie, možno bude aj pre vás 🙂

Tak verím, že vás zaujme práve tento recept. Pečenú sezónnu zeleninu s bylinkami a dresingom.
Podávajte ju ako samostatné jedlo, alebo posypanú  so syrom feta, prípadne ju pridať ako prílohu k pečenému mäsu, rybe, spolu  s pečeným zemiakom, alebo s obilninovou prílohou.
Možností je mnoho a fantázia v kuchyni je povolená 🙂 Rozvíja naše chute a aj náš jedálniček.

A tu je recept 🙂

Čo budete potrebovať:

  • 300g mrkvy
  • 200g čerstvého feniklu
  • 500g tekvice (hokaido, alebo inej zimnej tekvice)
  • 300g červenej repy
  • 200g cukety
  • 150g cibule, môžete skombinovať žltú, bielu aj červenú
  • 15g cesnaku
  • citrónovú šťavu s jedného citróna
  • 10g medu
  • 4g soli
  • 15ml oleja olivového extra panenského
  • sušený tymian
  • čerstvý rozmarín

Postup:
Očistenú zeleninu nakrájajte na väčšie kúsky. Z citrónu, medu, soli, korenia a sušených bylín urobte dressing, pridajte trochu horúcej vody. Zeleninu rozdeľte na plech, polejte dressingom a pokvapkajte olejom. Pridajte čerstvé byliny a všetko na plechu premiešajte. Pečte v rúre na 200C cca 30-40 minút. Zelenina má ostať chrumkavá.

Tak 🙂 pečte, pripravujte a pochváľte sa s vašou vlastnou kombináciou pečenej zeleniny na našom blogu alebo na našej stránke na facebooku 🙂 Potešíme sa každému príspevku.

Tento recept nájdete aj na našej spriatelenej stránke www.foodisgood.eu, ktorú môžete využiť aj na evidenciu vašej stravy, vašich receptov, no nájdete tam aj množstvo inšpirácií na jedlá.