Mix je taký ten správny typ na jedenie 🙂 Nie preto, že aj ja som  Mix typ aj keď trochu viac naklonený k sacharidom. Ale preto lebo vlastne môže všetko s mierou. A hlavne … ľahko sa stretnem na obede s proteínom. V našej firme je to tak, že Jarka je proteín-tuk a ja mix a tak spoločné jedenie a obedy je ľahké  zladiť.

Dnes sme si urobili super obed, ktorý sme si mohli dať obed s malými úpravami spoločne.

ObedSMixom-1Hydinové pečienky na cibuli, pšeno , šalát z čínskej kapusty s paprikami.

Obed bol robený pre metabolický typ mix, keďže ma Jarka chcela prekvapiť. Toto jedlo má vyvážený pomer bielkovín a sacharidov.

Pre proteín-tuk typ je vhodné znížiť porciu pšena na polovicu a zvýšiť porciu pečienok o 50g a zvýšiť podiel šalátu z čínskej kapusty. Hodnoty jedla budú potom optimálne aj pre typ proteín-tuk.
Alebo si dať takýto obed spoločne a samozrejme prispôsobiť stravu počas dňa.

Pred zjedením obeda, hlavne pri úprave metabolizmu a aktívnejšom chudnutí je vhodné skonzumovať pol hodinu  pred jedlom spaľovače sacharidov,
Tie  sme my použili z firmy Nutrilite a z programu na úpravu hmotnosti BodyKey.

Toto jedlo je vhodné aj pre tých, ktorí nekonzumujú potraviny obsahujúce lepok.

Pšeno je veľmi výživná a chutná pseudoobilnina, ktorú môžete pripraviť na slano ako prílohy, ale aj na sladko s  ovocím. A navyše si toto jedlo pripravíte za 30 minút, čo je jeho veľká výhoda.

Čo budete potrebovať na jednu porciu:

  • 150g kuracích pečienok
  • 50g pšena
  • 100g čínskej kapusty
  • 50g žltej papriky
  • 40g jarnej cibuľky
  • 3ml olivového oleja extra panenského
  • 10g masla
  • Soľ, korenie a koreniny podľa chuti
  • Bylinky podľa voľby

ObedSMixom-2Príprava jedla:
Pšeno prepláchnite vriacou vodu (aspoň 2x) a dajte ho variť do vriacej osolenej vody. Varte do mäkka tak, aby sa tekutina  vyvarila. Do hotového pridajte studené maslo a nasekané čerstvé bylinky…my sme pridali nasekanú čerstvú mätu.

Kuracie pečienky očistite, na panvici rozohrejte olej, pridajte do neho rascu a pečienky, prudko ich opečte a pridajte nakrájanú cibuľu a uduste. Na záver pridajte nasekanú čerstvú majoránku alebo tymián. (môžu byť aj sušené bylinky) a soľ, popr. mleté čierne korenie.

Čínsku kapustu nakrájajte na tenké prúžky, pridajte na prúžky nakrájané papriky a cibuľku. Ochutíte ho soľou, balsamicovým octom a na záver čerstvou petržlenovou vňaťou.