Pudingy bez mlieka a lepku.

Neviem ako vy, ale ja milujem puding. Teda … hlavne spomienku na čas v detstve, keď nám v sobotu, hladným krkom mamka večer robila puding, lebo sme chodili a hľadali čo by sme maškrtili.
Juuuuj, ale to trvalo 😀 no aspoň vtedy sa mi to zdalo ako večnosť. Ohriať mlieko, urobiť puding a potom čakať kým aspoň trošku vychladne … zdalo sa mi to tak dlho a môj maškrtný jazýček by bol najradšej jedol tú hustú čokoládovú kašu ešte z hrnca.
S bráškom sme si potom často hádzali korunou, kto vylíže hrniec.
Je to však už pekných pár rokov dozadu a odvtedy sa veľa zmenilo. Aj keď 😉 chuť na puding mi ostala.
No teraz si ho pripravujem trochu inak. Keďže som alergik, potrebujem vynechať tie potraviny, ktoré mi škodia.
No prezradím vám ešte jednu vec: Takto pripravené pudingy sú kaloricky ľahšie a maškrtný jazýček viete počas redukcie pohladiť. Ale napriek tomu je treba pamätať na to, že je táto maškrtka založená na tom, že obsahuje hlavne jednoduché sacharidy, ktorých glykemický index je vysoký a preto to s nimi netreba preháňať.

After8CokoAfter eight puding.

After eight preto, lebo tento puding svojou mätovo-čokoládovou chuťou pripomína tú výbornú čokoládku. Puding je pripravený bez mlieka a s použitím väčšieho množstva mätového čaju, ktorý dodáva práve sviežu chuť tomuto pudingu a tak je vhodný pre každého, kto mlieko nemôže. My sme navyše pri príprave použili puding z Alnatura, ktorý je bez lepku 🙂

Budete potrebovať na 4 porcie:

  • 500 ml vody
  • 4 čajové vrecúška mätového čaju alebo kvalitný sypaný mätový čaj na 4-5 porcií
  • 40 g trstinového cukru
  • 1 ks Alnatura čokoládového pudingu

Príprava:
V 400ml horúcej vode vylúhujete aspoň 10 minút 4 vrecúška mätového čaju a pridajte do neho cukor. Pudingový prášok rozmiešajte v 100ml vlažnej vody. Pripravený mätový čaj priveďte k varu a za stáleho miešania na miernom ohni vlejte do neho rozmiešaný pudingový prášok a varte približne 1 až 2 minúty. Uvarený puding prelejte do misiek, ktoré ste vypláchli studenou vodou.

Doba prípravy: 15 minút
Výživové hodnoty: 53kcal, Sacharidy: 12g, Bielkoviny: 0,5g, Tuky: 0,5g

Vanilkovo-pomarančový puding.VanilkaPomaranc
Druhou možnosťou na prípravu pudingu je použitie možno nie tradičných surovín pri jeho príprave. Tak ako sme to urobili v tomto prípade. Kombinácia vanilky a sviežej pomarančovej šťavy v tomto pudingu však chutia naozaj výborne. Pre všetkých ktorí dodržiavajú bezlaktózové a aj bezlepkové stravovanie (opäť sme použili bezlepkový puding z Alnatura) je tento puding vhodným tipom na malý dezert alebo maškrtu.

Budete potrebovať na 4 porcie:

  • 300 ml kvalitného 100% pomarančového džúsu
  • 200 ml vody
  • 1 ks Alnatura vanilkového pudingu
  • 40 g trstinového cukru

Príprava:
Pudingový prášok rozmiešajte v 100ml vlažnej vody. Zostávajúcu vodu a pomarančový džús zmiešajte s cukrom a priveďte k varu. Za stáleho miešania na miernom ohni vlejte do džúsu rozmiešaný pudingový prášok a varte približne 1 až 2 minúty. Uvarený puding prelejte do misiek, ktoré ste vypláchli studenou vodou.

Doba prípravy: 15 minút
Výživové hodnoty: 86kcal, Sacharidy: 19g, Bielkoviny: 1,2g, Tuky: 0,8g

 Mohlo by vás tiež zaujímať:

PudingZTekvice-1Makovy_s_jablkami_bez_lepkuKolaz_pralinky