KesuKremNutella je snáď najznámejší sladký, čokoládový krém. Ale predsa len, ako výživový poradca by som ju určite neodporúčala. Jej zloženie nie celkom plnohodnotné. 13% lieskovcov, 7,4% kakaa. Ale hlavné zložky sú cukor a palmový olej 🙁

A tak sme hľadali spôsob, ako vyrobiť niečo podobné, ale výživovo bohaté. Veď čas od času namazať si na chlebík niečo lahodné poteší každého.

A tak sme pripravili recept, ktorého výsledkom je naša kešutela.

Kešu orechy majú sladšiu príchuť, viac sacharidov, ako iné orechy, sú jemnejšie a myslím, že u mnohých z nás veľmi obľúbené. A tak sa stali základom nášho krému.

Čo všetko budete potrebovať na 300ml krému:

  • 200g kešu orechov natur alebo môžete použiť kešu krém, ktorý kúpite v dm drogériách z firmy Alnatura
  • 100ml mandľového mlieka
  • jeden vanilkový struk
  • 5-10g raw kakaového prášku, alebo kvalitného kakaa – najlepšie v bio kvalite
  • sirup z agáve

KesuKremSamostatnePostup:
Ak máte doma kvalitný výkonný mixér môžete použiť nesolené, nepražené kvalitné kešu orechy a postupne ich zomlieť až na hustý krém. Mixér potrebuje mať pulznú technológiu a pomerne vysoký výkon aby dokázal vyrobiť z orechov orechové maslo. Mandľové mlieko mierne povarte na nízkom plameni spolu s vanilkovým strukom.
V miske zmiešajte kešu krém spolu s mandľovým mliekom a pridajte raw kakao. Podľa potreby doslaďte sirupom z agáve.
Nuž a potom už len naplňte poháriky krémom, ozdobte a môžete ich takto darovať svojim známym, rodine, kamarátom. Alebo si na ňom pochutnávajte vy 🙂